Daniel Sabou va conduce fotbalul sălăjean în următorii patru ani

26 dintre cei 46 de delegaţi ai cluburilor din judeţ prezenţi la Adunarea Generală l-au votat pe managerul clubului Viitorul, în timp ce contracandidatul său, Ioan Onicaş, a avut 19 voturi în favoarea sa. Un vot a fost declarat nul.

Asociaţia Judeţeană de Fotbal (AJF) Sălaj va avea o nouă conducere în următorii patru ani, aceasta fiind stabilită în cadrul Adunării Generale desfăşurate sâmbătă dimineaţa. 46 de delegaţi cu drept de vot dintr-un total 47 s-au prezentat la evenimentul de sâmbătă, unul în care s-au „bătut” pentru funcţia de preşedinte Daniel Sabou, managerul clubului Viitorul şi Ioan Onicaş, fostul arbitru de fotbal. A fost, de departe, cea mai mare dispută din ultimele două decenii pentru şefia fotbalului sălăjean, în ciuda faptului că suma cu care este remunerat preşedintele AJF Sălaj este una modică.
După ce a fost prezentat bilanţul contabil pentru anul 2014 şi proiectul de buget pentru 2015 de către Dan Costin, cel care a condus în ultimii patru ani fotbalul sălăjean, cei doi candidaţi şi-au prezentat proiectele în faţa reprezentanţilor cluburilor din Ligile a IV-a şi a V-a, dar şi a celor de la echipele de copii şi juniori.
Proiectul prezentant de Daniel Sabou pare să-i fi încântat pe mai mult de jumătate dintre delegaţii echipelor, managerul clubului Viitorul fiind votat de 26 dintre reprezentanţii cluburilor de fotbal din judeţ. Contracandidatul său, Ioan Onicaş, a avut 19 voturi în favoarea sa, iar un vot a fost declarat nul.
„Vreau să mulţumesc tuturor celor care au avut încredere în mine şi în proiectul pe care l-am prezentat. Revitalizarea fotbalului sălăjean, după cum se şi intitulează proiectul meu, trebuia făcută de mulţi an. Am convingerea că voi reuşi acest lucru în perioada următoare împreună cu oamenii care vor fi alături de mine la Asociaţia Judeţeană de Fotbal. Sunt convins că putem face mai mult decât s-a realizat în ultimii ani, astfel încât echipele care evoluează în campionatele judeţene să aibă condiţii mult mai bune de pregătire şi desfăşurare a jocurilor, iar calitatea fotbalului sălăjean să crească”, a declarat Daniel Sabou la scurt timp după ce a fost ales preşedinte.
Spre deosebire de anii anteriori când a existat un singur vicepreşedinte (funcţie ocupată până sâmbătă de Ioan Onicaş, n.r.), în conducerea AJF Sălaj există începând din acest an două posturi de vicepreşedinţi. Trei candidaturi au fost validate de Biroul Executiv, cea a lui Marius Paşca – antrenorul echipei Luceafărul Bălan, candidatura depusă de Osz Andrei – vicepreşedintele echipei Barcău Nuşfalău şi a lui Ioan Barou – primarul comunei Bocşa. Primii doi au decis să se retragă din competiţie după ce a fost ales ca preşedinte Daniel Sabou, Paşca şi Osz făcând parte din echipa lui Ioan Onicaş la alegerile din acest an. Cei prezenţi l-au votat pe Ioan Barou, urmând ca în perioada următoare să fie convocată o nouă Adunare Generală în care să fie ales şi cel de-al doilea vicepreşedinte.
„Este o chestie cât se poate de normală şi care ţine de fair-play”, a comentat noul preşedinte decizia lui Paşca şi Osz.
La finalul Adunării Generale au fost aleşi membrii Biroului Executiv din care vor face parte în următorii patru ani Marinel Dobocan (Real Crişeni) – reprezentantul echipelor din Liga a IV-a, Costel Ardelean (Gloria Ban) – reprezentantul ehipelor din Liga a V-a, Claudiu Cornaci (Atletic Zalău) – reprezentantul cluburilor de copii şi juniori şi Gabriel Bârjac – preşedintele Comisiei Judeţene de Arbitri.
Noul preşedinte Daniel Sabou l-a recomandat pentru postul de secretar pe Leontin Moga, propunere cu care au fost de acord majoritatea delegaţilor.

2 Thoughts to “Daniel Sabou va conduce fotbalul sălăjean în următorii patru ani”

  1. Anonim

    Ar fi fost nedrept sa conduca si fotbalul salajean Ioan Onicas. E suficient minifotbalul.

  2. Anonim

    Prezenta primarului de Bocsa este garantia NEREUSITEI.

Leave a Comment